Transfett kan være et problem i importerte kaker og kjeks.
Det viser en kartlegging gjort av svenske Livsmedelsverket, melder Matportalen.no.
Les også: Slik får du i deg rett fett
36 prosent transfett
I samarbeid med 38 kommune har Livsmedelsverket analysert innholdet av transfett i 132 sorter kaker, kjeks og chips laget i Sverige og i utlandet.
De fleste av produktene – 78 prosent – inneholdt mindre enn 1 prosent transfett av den totale mengden fett.
19 produkter inneholdt mer enn 2 prosent transfett. Alle disse var i kategorien kaker og kjeks. I ett av dem var hele 36,9 prosent av fettet transfett (Pocky Chocolate Flavour).
Hele rapporten får du på slv.se.
Les også: Så mye fett kan du spise
Små importører utenfor EU
Flertallet av varene som inneholdt mer enn 2 prosent transfett var importert fra land utenfor EU, av små importører.
- Vi kommer nå til å be om hjelp fra bransjen til å komme i kontakt med disse mindre importørene, sier Jan Sjögren, avdelingssjef ved Livsmedelsverket til slv.se.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger