Impotens kan være farlig

Diabetikere med ereksjonsproblemer bør oppsøke lege snarest, mener eksperter.

Menn med diabetes og erektil dysfunksjon, kan ha større risiko for å få alvorlige hjerteproblemer, viser en ny studie.   Illustrasjonsfoto: colourbox.com Foto: Foto: colourbox.com
Menn med diabetes og erektil dysfunksjon, kan ha større risiko for å få alvorlige hjerteproblemer, viser en ny studie. Illustrasjonsfoto: colourbox.com Foto: Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Menn med diabetes og erektil dysfunksjon (ED), kan ha større risiko for å få alvorlige hjerteproblemer, viser en ny studie fra det kinesiske universitetet i Hong Kong.

Dobbel risiko I studien, som omfattet 2.306 menn, hadde rundt en fjerdedel av disse problemer med ereksjonen, skriver BBC. Ingen av mennene viste tegn på at de hadde hjerteproblemer da de først tok del i studien, men over de neste fire årene fikk 123 av testpersonene alvorlige hjerteproblemer.

Les også: Blodprøven du ikke tør ta

Det viste seg at mennene med erektil dysfunksjon hadde dobbelt så stor sjanse for å ende opp i gruppen med hjerteproblemer sammenlignet med de uten ereksjonssvikt.

- Utviklingen av erektil dysfunksjon bør være en advarsel for både pasienter og helsemyndigheter for hjerte- og karsykdommer, sier Dr Peter Chun-Yip Tong, som ledet forskningen, til BBC. Han sier at høyt blodsukker kan gi inflammasjon i arteriene til både hjertet og penis.

En lignende studie som tidligere har blitt utført med 300 diabetikere i Italia, viser et lignende resultat.

Test deg selv: Har du ereksjonssvikt?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer