Indisk mat holder hjernen ung

Pigmentet som gir curry-krydderet den gule fargen kan også bryte ned “plakket” som finnes i hjernen til Alzheimers-pasiener.

Publisert
Sist oppdatert

Mat med curcumin, et stoff som finnes i curry-krydderet gurkemeie, reduserte lagre av en type proteiner som settes i sammenheng med Alzheimers i hjernen til eldre laboratoriemus.

Og da forskerne spleiset lave doser curcumin og proteiner av den samme typen fra mennesker i et prøverør, ble proteinene hindret i å samle seg, og produksjonen av det som kalles ”Alzheimers-plakk” hindret.

Opphoping av disse proteinene, beta-amyloid proteiner, i hjernen, er et av kjennetegnene på Alzheimers.

- Disse resultatene tyder på at curcumin både kan behandle Alzheimers og redusere risikoen for å utvikle sykdommen, sier medforfatter av studien doktor Gregory M. Cole fra University of California Los Angeles.

Cole og kollegens hans har fått finansiert en liten studie for å undersøke effekten av curcumin på mennesker som lider av Alzheimers.

- Det store spørsmålet er hvor høyde doser vi trenger for å motvirke Alzheimers, og om det er sikkert å bruke for eldre pasienter, sier han til nyhetsbyrået Reuters.

Disse nye resultatene, som er publisert i nettutgaven til tidsskriftet Journal of Biological Chemistry, bekrefter tidligere forskning på curcumins medisinske verdi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer