Influensa? Spis deg frisk!

Sunne spisevaner har store fordeler. Men noen ting bør du unngå.

Ta en suppe! Varm væske er gunstig fordi den øker temperaturen i halsen og dermed bidrar til å hemme veksten av viruset. Foto: Colourbox.no
Ta en suppe! Varm væske er gunstig fordi den øker temperaturen i halsen og dermed bidrar til å hemme veksten av viruset. Foto: Colourbox.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi vet at sunne spisevaner og en sunn livsstil har mange fordeler. Blant annet kan dette bidra til at vi blir mindre sårbare for sykdommer. Men hva om du allerede er blitt smittet av en sykdom, som influensa?

Syk eller frisk?Åtte ting du bør gjøre før du får influensa

Det er faktisk mulig å redusere både effekten og varigheten av influensaen gjennom et næringsrikt kosthold, ifølge nyhetsbrevet til Dr. Fedon Lindbergs. Mens noen matvarer kan styrke kroppens immunforsvar, kan andre forkorte varigheten av kvalme, feber, smerter og andre symptomer.

Nederst i artikkelen kan du lese hva du ikke bør spise når du har influensa.

Hva skal du spise?

Det er ikke uvanlig å ha liten matlyst når man har influensa. Og det er faktisk et poeng med dette: Forskning viser nemlig at så lenge man har feber fungerer immunsystemet bedre med litt mindre og sunn mat.

Under rekonvalesentperioden - som kan vare fra et par dager til to uker, kan sunn mat hjelpe kroppen å kvitte seg med giftstoffer og dermed bli frisk raskere, ifølge nyhetsbrevet.

Ingen skal tvinge seg selv til å spise, men her noen gunstige matvarer:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer