Influensa til påske

Trodde du faren for influensa var over? Leger spår mange smittede også frem mot påskeferien.

Publisert
Sist oppdatert

De tre siste ukene har legebesøk grunnet influensa økt med 2,3 prosent, i følge tall fra Aftenposten. Folkehelseinstituttet betegner det som en middels kraftig epidemi.

Syke legerHeller ikke leger slipper unna influensaen. Aftenposten melder i dag at flere av de ansatte ved Oslo Legevakt er rammet av viruset, og at ventetiden for pasienter dermed kan bli lengre enn vanlig. Da kan du trøste deg med at det ikke er nødvendig å kontakte lege selv om du får influensasymptomer.

- Du vil være dårlig en ukes tid med feber, og det er ubehagelig. Men de færreste trenger å kontakte lege, sier Hans Blystad, overlege ved Folkehelseinstituttet, til Mozon.

Dersom man får vondt i brystet, anbefaler han å ta kontakt med legen. Det kan være et tegn på lungebetennelse, og du vil trenge behandling. Barn og eldre bør ta kontakt med lege ved symptomer. Til tross for den kommende ferien og helligdagene vil det ikke bli problemer med å møte leger.

Vanskelig å forebyggeI følge Blystad er det vanskelig å beskytte seg mot influensa. Viruset er veldig smittsomt, og smitter blant annet gjennom hoste eller berøring av syke. God håndhygiene er viktig. Men det er lite du kan gjøre for å unngå viruset, og dersom du smittes bør du bare ta det rolig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer