Influensamedisin uten resept

Apotek kan gi ut legemidlene direkte.

- Etter vår vurdering er det viktig at legehjelp er tilgjenglig for dem som har reelt behov for det, sier Apotekforeningen.
- Etter vår vurdering er det viktig at legehjelp er tilgjenglig for dem som har reelt behov for det, sier Apotekforeningen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Helseministeren har bestemt at pasienter kan få influensamedisinene Tamiflu og Relenza i apotek uten resept fra torsdag. Et eget skjema og samtale med farmasøyt erstatter resepten.

Ordningen innebærer at pasientene selv fyller ut et skjema med informasjon blant annet om helsetilstand, og at farmasøyten kontrollerer skjemaet og bestemmer hvilken type og styrke influensamedisin som er egnet.

Apotekforeningen er positive til den nye ordningen, som trer i kraft på torsdag.

- Det blir skadelidende hvis folk går mann av huse for å hamstre Tamiflu. Les mer nederst i artikkelen.

Ikke kjøp Tamiflu her! Forkjølelse, influensa eller svineinfluensa?

Legen må være tilgjengelig for de som trenger det

- Vi deler departementets syn på behovet for raskt å kunne øke tilgjengeligheten av influensamedisin til befolkningen i en situasjon der spredningen av influensa A (H1N1) har økt kraftig. Det har blitt et veldig stort press på fastlegene og legevaktene, både på grunn av stor usikkerhet i befolkningen knyttet til influensavaksinering, og på grunn av akutt behov for Tamiflu.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer