Ingefær kan bremse kreft

Stoffet som gir ingefær smaken kan bremse utviklingen av kreftceller i tarmene, viser ny forskning.

Publisert
Sist oppdatert

Ingefær kan bremse kreftStoffet som gir ingefær smaken kan bremse utviklingen av kreftceller i tarmene, viser ny forskning.

Forskerne konkluderte med dette etter å ha gjort tester på mus.

Planter fra ingefærfamilien er blitt brukt i tusenvis av år, og det er tidligere hevdet at den har kreft-hemmende egenskaper.

Den aktive ingrediensen i ingefær er den som gir den smak.

Forskere fra Hormel Institute ved University of Minnesota ga et halvt gram av smaksstoffet i ingefær til mus som var genmodifiserte til ikke å ha immunsystem tre ganger i uken, før de ble utsatt for menneskelige tarmkreft-celler.

Andre mus ble også gitt tarmkreft uten å ha fått smaksstoffet i ingefær.

Kreftsvulstene fikk gro til de var én kubikkcentimeter store, før forskerne avlivet forsøksmusene.

Etter 15 dager hadde 13 svulster av målbar størrelse blitt oppdaget i kontrollgruppen, men bare fire av musene som fikk ingefær-ekstraktet hadde kreftsvulster som var mulige å måle.

Etter 28 dager hadde alle musene i kontrollgruppen målbare svulster, men det tok ti dager til før alle bortsett fra én i ingefær-gruppen hadde utviklet kreft.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer