Ingen 2000-hamstring i Norge

Det norske folk tar eventuelle dataproblemer ved årtusenskiftet med knusende ro. Ingen hamstrer verken penger, ved, batterier eller stearinlys.

Publisert

Dette er marerittet: Det er 20 kuldegrader nyttårsnatten og ved midnatt går strømmen. Etter en stund hører du sirener i nærheten. Du slår på radioen for å høre hva som foregår, men radioen er død.

Hvis du kan skru på radioen, da. Hvis du har husket å kjøpe batterier.

Telefonen er død også.

Etter et par dager med rykter (kanskje kjører myndighetene rundt i gatene med høytalerbiler og forsikrer deg om at alt er OK), begir du deg til butikken for å kjøpe mat. Butikken er kanskje åpen, stemningsfull, men kald, med levende lys. Men kortleseren virker ikke. Den behøver både strøm og åpne telelinjer. Butikkmannen tar derfor bare imot kontanter, om du da ikke kjenner ham så godt at du kan krite.

Når du kommer hjem, er det mørkt. Hvis du ikke har husket å kjøpe litt ekstra stearinlys. Og det er skrekkelig kaldt, om du ikke har husket å kjøpe ved. Eller - om du ikke har vedovner - en løs parafinovn og parafin.

Du kan holde varmen ved å dytte familien inn i bilen og kjøre rundt. Men mer bensin får du ikke fyllt - pumpene trenger strøm og betalingssystemet virker ikke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer