Ingen elektroniske resepter i nærmeste fremtid

Etterlengtet ordning blir utsatt i minst to til tre år.

NYE RESEPTER: Du må bruke en smartkortleser for å få tilgang til reseptene dine i fremtiden. Den nye teknologien skal gjøre reseptene sikrere, og redusere faren for feilekspederinger. Foto: Helsedirektoratet
NYE RESEPTER: Du må bruke en smartkortleser for å få tilgang til reseptene dine i fremtiden. Den nye teknologien skal gjøre reseptene sikrere, og redusere faren for feilekspederinger. Foto: Helsedirektoratet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For fem år siden startet arbeidet med å gjør resepter elektroniske. Fra neste år skulle ordningen være på plass i mesteparten av landet, men nå er ordningen utsatt.

I forslaget til neste års statsbudsjett kommer det nemlig frem at arbeidet med de nye reseptene tar betydelig lengre tid enn planlagt, og vil ikke være klart over hele landet før tidligst i 2012 eller 2013.

- Det har lenge vært klart at de opprinnelige målene for utbredelse av e-resept var litt vel optimistiske, sier avdelingsdirektør Kristian Skauli i Helsedirektoratet.

DINSIDE: - Hva er årsaken til forsinkelsene?

- Dette skyldes først og fremst forsinkelse i ferdigstillelse av de generelle fagsystemene som brukes særlig på apotek og til dels også på legekontor, forklarer Skauli.

Allerede utprøvd

Ved utgangen av 2010 skulle 60 prosent av landets resepter være elektroniske. Status for oktober 2010 er at bare to kommuner i landet har testet ut ordningen.

Piloteringen startet i Os kommune utenfor Bergen i mai i år, og skal ifølge Helse- og omsorgsdepartementet være svært vellykket. Piloteringen fortsatte i Larvik denne høsten, og også her har utprøvingen vært en suksess.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer