Ingen endring fra Gjedrem

Sentralbanksjefens siste rentebeslutning ble som forventet.

En epoke er over: I løpet av Svein Gjedrems periode som sentralbanksjef har styringsrenten hatt et sprik på 6,25 prosentpoeng. Foto: Per Ervland/Nancy Bundt
En epoke er over: I løpet av Svein Gjedrems periode som sentralbanksjef har styringsrenten hatt et sprik på 6,25 prosentpoeng. Foto: Per Ervland/Nancy Bundt Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det ble ingen ny renteøkning fra Norges Bank i dag, og dette er helt i tråd med forventningene hos landets økonomer.

Dermed er det heller ingen utsikter til at du skal få høyere boliglånsrente i første kvartal av 2011.

– Den underliggende prisveksten har vært om lag som anslått og er nå rundt 1,5 prosent. Veksten i norsk økonomi har tiltatt som ventet. Vårt regionale nettverk bekrefter at kapasitetsutnyttingen øker, men aktivitetsnivået er trolig fortsatt noe lavere enn normalt, sier visesentralbanksjef Qvigstad i pressemeldingen fra Norges Bank.

Han fortsetter: – Hos flere av våre handelspartnere har veksten vært uventet sterk. I tillegg holder aksjekursene seg oppe, og oljeprisen har steget. På den andre siden er det fortsatt usikkerhet om utviklingen i Europa. Rentene ute er ventet å holde seg lave en god stund. - En samlet vurdering tilsier at renten holdes uendret ved dette møtet, sier Qvigstad.

Ikke lav for lenge

Men sentralbanken indikerer fortsatt at renten skal opp.

– Hensynet til å gardere mot risikoen for fremtidige finansielle ubalanser som kan forstyrre aktiviteten og inflasjonen et stykke fram i tid, taler for at renten ikke holdes lav for lenge, sier Qvigstad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer