"Ingen" følger miljøinformasjonsloven

Oslo (NTB): Hvis du spør i en butikk om produktene der er miljøskadelige, er det liten sjanse for at du får et fyldig svar.

Publisert
Sist oppdatert

Da Forbrukerrådet bestemte seg for å teste hva slags miljøinformasjon de fikk i 19 butikker i hele landet, fikk de et nedslående resultat.

Representanter fra Forbrukerrådet utga seg for å være privatpersoner og spurte betjeningen i 19 butikker i Bodø, Stavanger, Oslo, Skien og Sarpsborg om produktene i butikkene inneholdt miljøfarlige stoffer, skriver Forbruker-rapporten.

- Ingen av butikkene ga tilfredsstillende svar under butikkbesøket, sier Hanne Brostrøm i Forbrukerrådet.

Inspektørene henvendte seg deretter skriftlig, men fikk da enten manglende eller uforståelige svar. Enden på visa var at 12 av de 19 butikkene ble klaget inn til Klagenemnda for miljøinformasjon.

- Miljøvernmyndighetene, som er ansvarlige for loven, må være mye flinkere til å informere næringslivet og allmennheten om hva dette handler om. Og bransjen selv plikter å holde seg oppdatert, sier Brostrøm.

Miljøinformasjonsloven, som tråde i kraft 1. januar 2004, gir forbrukere rett til å få miljøinformasjon om blant annet produkter som selges i norske butikker. Dermed har du rett på svar når du spør betjeningen i butikken om en genser, sjampo eller en leke inneholder stoffer som er helse- eller miljøforstyrrende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer