Ingen gratis Zyban i dag

Legemiddelverket forbyr GlaxoSmithKline (GSK) å gi ut gratis antirøykepille på verdens røyfrie dag som planlagt. - Dette smaker av molboland, sier markedsdirektør Victor Hoff i GSK.

Publisert
Sist oppdatert

Ingen gratis Zyban i dag

Legemiddelverket forbyr GlaxoSmithKline (GSK) etter anke til Helsedepartementet, å gi ut gratis antirøykepille som planlagt på verdens røykfrie dag .

- Dette smaker av molboland, sier markedsdirektør Victor Hoff i GSK.

Av Silje Stavik

GSK’s planer om å gi ut gratis Zyban på verdens røykfrie dag har skapt debatt. Tidlig morgen i dag fikk GSK brev om at Legemiddelverket forbyr GSK å utføre stuntet de karakteriserer som ulovlig markedsføring av et legemiddel.

- Vi må rette oss etter dette og kan derfor ikke gi ut gratis Zyban i dag, men håper av myndighetene gir oss lov til å gi rabatt på et senere tidspunkt, sier markedsdirektør Hoff i en pressemelding.

- Dette smaker av molboland. Jeg kan ikke forstå hvordan myndighetene kan nekte oss å gi bort røykesluttbehandling i kontrollerte former. Før jul sto flere profilerte politikere smilende frem med favnen full av juletobakk, som ”gode hjelpere” for tobakksindustrien. Nå nektes vi å gi gratis hjelp til røykere på Verdens Røykfrie dag, sier Hoff.

Dyr kurI Storbritannia tilbys nå Zyban på blå resept, mens norske myndigheter to ganger har avslått søknad om blå resept for denne pillen. En syv-ukers kur med Zyban koster 1300 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer