Ingen grunn til å betale for ferdigmarinert kjøtt

Lager du marinade selv, blir det billigere - og bedre.

ENKELT: Å marinere grillkjøttet selv er enkelt, godt og rimelig, og du trenger få ingredienser. Foto: BERIT B. NJARGA
ENKELT: Å marinere grillkjøttet selv er enkelt, godt og rimelig, og du trenger få ingredienser. Foto: BERIT B. NJARGA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Grillsesongen er i full gang, og butikkene flommer over av spesielle grillprodukter, deriblant en rekke varianter av ferdigmarinert kjøtt.

Vi har sett nærmere på hvor mye ekstra man betaler for å få kjøttet ferdig marinert, og viser deg dessuten hvor enkelt du kan gjøre det selv.

Denne gillmaten er best, ifølge ekspertene

Store prisforskjeller

Vi har sjekket priser på seks typer kjøttvarer: Entrecote, indrefilet og ytrefilet av svin, nakkekoteletter, kyllingfilet og kyllingklubber.

Vår prissjekk viser at ferdigmarinert kjøtt alltid er dyrere, og i noen tilfeller nærmer det seg dobbel pris.

I tabellen under kan du se eksempler på dette. Vi har sammenlignet tilsvarende varer, i samme type forpakning, og gjort sammenligningen av enkeltproduktene i samme butikk.

Se hvordan det gikk da vi testet Grillbot - vaskeroboten for grillrister

Derfor er marinering lurt

Ifølge MatPrat er hensikten med marinering å gi kjøttet bedre mørhet, smak, utseende, stekeegenskaper og holdbarhet. Dermed bør en marinade inneholde smak, olje og syre for å oppnå ønsket hensikt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer