- Ingen grunn til å vente

Sett inn penger på BSU-kontoen nå, om du har lyst på skattefradrag neste år.

Kommunikasjonsdirektør Bjørn Langli i Fokus Bank sier det er ingen grunn til å vente med å sette inn penger på BSU-kontoen. Foto: Fokus Bank
Kommunikasjonsdirektør Bjørn Langli i Fokus Bank sier det er ingen grunn til å vente med å sette inn penger på BSU-kontoen. Foto: Fokus Bank Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Året er snart over, og det betyr at det er lurt å fylle opp BSU-kontoen. Fyller du opp 20.000 kroner på kontoen innen årets slutt, får du 20 prosent skattefradrag av innbetalt sparebeløp, noe som tilsvarer 4.000 kroner.

Men du må vøre rask, for detter du ikke inn penger før fristen går ut på nyttårsaften, går du glipp av årets skattefradrag.

- Mitt råd er at det er lurt å være tidlig ute. Skal du sette inn penger på BSU-konto, så gjør det nå. Det er ingen grunn til å vente, sier kommunikasjonsdirektør Bjørn Langli i Fokus Bank, til DinSide.

Forskjellige frister

Venter du med å sette inn penger til nyttårsaften, kan det hende overføringen ikke blir registrert før i 2011.

Bankene opererer nemlig med forskjellige frister for å sette inn penger på BSU-kontoen. Postbanken er som vanlig blant de snilleste, og lar deg vente til rett før rakettene tar av for alvor, før du trenger å overføre. Fristen for å overføre (fra en annen Postbanken-konto) til BSU er et kvarter før midnatt på nyttårsaften.

Er du kunde i Fokus Bank , derimot, må du overføre lenge før nyttårsmiddagen. Fristen går ut på formiddagen, nærmere bestemt kvart over 12.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer