Ingen hjelp mot dagen derpå

Prøver du stadig nye metoder mot fyllesyke? Bare gi opp: Den elendige følelsen er en allergisk reaksjon på alkohol.

Publisert
Sist oppdatert

De fleste som har tatt en øl for mye på lørdagskvelden, har opplevd en smertefull søndag. Det er det ikke noe å gjøre med.

En ukeAlkohol er det berusende midlet som påvirker kroppen mest, og det tar en hel uke før ettervirkningene etter bakrusen er helt reparert.

- Alkohol er et et veldig lite molekyl som trenger inn i hver celle i kroppen, sier overlege Lars Blomström til svenske Aftonbladet.

Han forteller videre at du vil føle deg like dårlig neste morgen som du føler deg topp på kvelden. Desto mer ruset du er, jo verre blir det dagen etter.

To teorierDet er to teorier om hvorfor vi blir fyllesyke. Den ene er at vi blir uttørkede.

- Drikken man en øl, så urinerer man ut en og en halv. Alkohol gir økt urinmengde. Sammen med urinen forsvinner også viktige stoffer som natrium, kalium og magnesium, sier Blomström.

Den andre teorien går ut på at vi forgiftes av restprodukter som oppstår når kroppen bryter ned alkoholen. Dette er en allergisk reaksjon som kan føre til hodepine, hjerteklapp og andre symptomer vi forbinder med fyllesyke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer