Ingen kontroll på SMS-spam

SMS-leverandørene har ingen oversikt over hva som havner i innboksen din. Og avsenderen er et forvirrende nettverk av leverandører.

Publisert
Sist oppdatert

Kjære mobilbruker! Betal fastbeløp og bruk mobilen tilnærmet ubegrenset. Få telefon for 1 kr! Send FASTPRIS til 2440 for info. Avmld: ABSOLUTE STOPP til 2030.

Har du fått noe liknende på din mobil? Da har du mest sannsynlig fått ulovlig spam. Vi forsøkte å spore opp en slik tjenesteleverandør, og fikk urovekkende svar:

Verken mobiloperatøren, eller eieren av det ene telefonnummeret i SMSen, vet hva SMSen tilbyr eller hvem det er som tilbyr.

Les også: Har du blitt lurt av denne?

Ingen kontroll av innholdet

Siden SMSen er sendt fra skjult nummmer ringer vi den tekniske operatøren av nummeret 2030, Eurobate, for å høre hva dette tilbudet består av.

- Vi er bare en operatørtjeneste og har ikke ansvar for innholdet i slike meldinger, sier daglig leder av Eurobate, Bengt Almgren til DinSide Økonomi.

Han sier han ikke aner hva innholdet i meldingen er, og bekrefter at Eurobate ikke har noe kontroll over den informasjonen som blir sendt ut fra aktører som kjøper operatørtjenester hos dem.

Vil det si at hvem som helst kan sende lovstridig, pornografisk, ærekrenkende eller voldelig informasjon gjennom deres operatørtjeneste?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer