Ingen ny renteøkning i dag

Men styringsrenten skal videre opp.

IKKE FULL STOPP: Men rentøkningen kom ikke i dag.
IKKE FULL STOPP: Men rentøkningen kom ikke i dag. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det ble ingen ny renteøkning fra Norges Banks hovedstyre i dag. Dermed er styringsrenten fortsatt på 1,75 prosent. Det betyr at norske bankkunder trolig ikke vil merke noen økning før i begynnelsen av mai.

- Siden pengepolitisk rapport ble lagt fram i oktober har utviklingen i norsk økonomi har vært om lag som anslått. Oppgangen hjemme og ute har fått feste, og Norges Bank har satt opp renten i to omganger til 1,75 prosent.

- Hovedstyrets strategi er at styringsrenten bør ligge i intervallet 1,25 til 2,25 prosent fram til neste rapport legges fram i mars. – Vi har valgt å holde renten uendret på dette møtet, sier sentralbanksjef Svein Gjedrem i en pressemelding.

Hva var renten i 2004? >>>Gjett og se selv!

Ikke lån for mye

Det er imidlertid knyttet bekymring til de stigende boligprisene og for store lån blant husholdningene også hos Norges Bank. Under dagens pressekonferanse peker Svein Gjedrem igjen på skattesystemet som en viktig faktor for at nordmenn låner for mye, og han appellerer derfor til hver enkelts fornuft når det gjelder lån til bolig:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.