– Ingen renteøkning før i mars

Internasjonal uro utsetter renteoppgangen.

Seniorøkonom Kyrre Aamdal i DnB NOR Markets. Foto: DNB
Seniorøkonom Kyrre Aamdal i DnB NOR Markets. Foto: DNB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Førstkommende onsdag legger Norges Bank frem sin rentebeslutning, og vi får svar på om det blir en heving av styringsrenten. Det tror ikke DnB NOR.

I dagens morgenrapport skriver banken at de ikke forventer en renteoppgang før i mars neste år.

Europeisk uro gir lav rente

DnB NOR Markets la i dag frem nye prognoser for renter og valuta. Holder DnB NORs prognoser stikk, betyr dette at vi beholder dagens styringsrente på 2,25 prosent i et halvt år fremover.

Også Nordea skriver i sin morgenrapport mandag at Norges Bank vil være i ventemodus i tiden fremover, og verken sette opp styringsrenten i september eller i oktober.

- Vi venter en renteøkning på 0,25 prosentpoeng i mars 2012 og ytterligere to slike økninger gjennom resten av året, anslagsvis i juni og desember, sier Kyrre Aamdal i DnB NOR Markets til DinSide.

Noe av bakgrunnen for dette er uroen i finansmarkedene, som ifølge DnB NORs rapport har tiltatt siden midten av august. Banken tror dessuten situasjonen vil bli enda verre før det blir noen løsning på problemene.

Det er i hovedsak Hellas, Italia og Spania som sliter blant de europeiske landene, men de økonomiske problemene her påvirker hele Europa - også Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer