Ingen shopping på ett år

Avtalen som får både lommeboka og miljøet til å juble.

Hjelper ikke med salg: Allerede med januarsalget i begynnelsen av året kommer de første fristelsene. Det er nemlig ikke lov til å slå til på gode tilbud. Dessuten er det jo enda billigere å la være. Foto: Colourbox
Hjelper ikke med salg: Allerede med januarsalget i begynnelsen av året kommer de første fristelsene. Det er nemlig ikke lov til å slå til på gode tilbud. Dessuten er det jo enda billigere å la være. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Julegaveinnkjøp til familie og venner synes å bli vanskeligere og vanskeligere for hvert år. For mange har det meste de trenger og ønsker seg allerede.

To av DinSides forbrukerjournalister har derfor bestemt seg for å ta ett års pause fra shopping.

For nordmenn flest vil 2013 by på mer av det samme. Lave renter og reallønnsvekst gir enda større kjøpekraft, men hva skal denne økte kjøpekraften brukes til?

Nedbetaling av lån og annen sparing er svaret for denne journalisten.

Dette utgår

Å unngå shopping i ett år går først og fremst ut på å kutte ut innkjøp av nye klær, sko, interiør, kjøkkenutstyr, småelektronikk med mer, altså typiske forbruksvarer. Ryker vaskemaskinen, kan man kjøpe ny, med andre ord. Det er dessuten anledning til å bytte eller kjøpe brukt, så denne journalisten regner med å arrangere et bytteparty eller to i løpet av 2013.

Hensikten: penger spart, et mer bevisst forhold til egen pengebruk og mindre belastning på miljøet.

– I gjennomsnitt kjøper skandinaviske jenter 15 – 20 kg klær i året. Det utgjør mellom 45 og 60 plagg, har motejournalist og forfatter Sofia Hedström tidligere fortalt til KK.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer