Ingen sikre perioder

Glem ubeskyttet sex i "sikre perioder". Ny forskning viser at eggløsning kan skje flere ganger i måneden og at kvinner kan bli gravide når som helst i menstruasjonssyklusen.

Publisert
Sist oppdatert

Ingen sikre perioderGlem ubeskyttet sex i ”sikre perioder”. Ny forskning viser at eggløsning kan skje flere ganger i måneden og at kvinner kan bli gravide når som helst i menstruasjonssyklusen.

Kanadiske forskere har nå funnet ut at kvinner kan ha eggløsning flere ganger i måneden og på forskjellige tidspunkt i syklusen. Dette gir helt nye perspektiver på forskningen på fruktbarhet.

Undersøkelsen tok for seg 63 kvinner som ble undersøkt med ultralyd hver dag over en måned.

Må tenke nytt- Dette kan blant annet gi oss et helt nytt perspektiv på hvordan vi kan opptre mot infertilitet. Det er fortsatt mye forskning som gjenstår men disse resultatene gjør at vi må tenke helt annerledes enn vi har gjort de siste femti år, sier Roger Pierson som har ledet forskningen ved University of Saskatchewan.

Flere eggløsningerUltralyden viste at nesten alle kvinner hadde to eller tre bølger med utvikling av egg i eggstokkene. De fleste hadde kun en eggløsning, mens noen av kvinnene hadde flere eggløsninger i løpet av måneden, også rett etter menstruasjonen.

Tidligere har man antatt at et antall egg utvikles ved begynnelsen av menstruasjonssyklusen og at et egg slippes rundt midten av syklusen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer