- Ingen smitte her

- Kjenner ingen smittetilfeller knyttet til handel eller servering, sier handelsstanden - og ønsker seg gratis bomring og parkering.

ØKENDE OSLO-SMITTE: - Vi kjenner ingen smittetilfeller knyttet til handel eller servering, sier handelsstanden. De har fokus på smittevern og sier det er god plass i byen og godt tilrettelagt for å holde god avstand både i butikker og restauranter. Foto: NTB
ØKENDE OSLO-SMITTE: - Vi kjenner ingen smittetilfeller knyttet til handel eller servering, sier handelsstanden. De har fokus på smittevern og sier det er god plass i byen og godt tilrettelagt for å holde god avstand både i butikker og restauranter. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oslo kommune opplever det høyeste antallet nye smittetilfeller siden april og helsemyndighetene uttrykker bekymring for det som er en generell smittespredning man ikke vet opprinnelsen til.

Nå er 14 av 15 Oslo-bydeler «røde». Det vil si at smittetallet er langt over grensa som myndighetene har satt for karantenefri ferdsel til utlandet.

Myndighetene frykter at den lokale smittespredningen skal spre seg og gi en regional smitte.

På spørsmål fra Dagbladet om det er aktuelt å iverksette strengere tiltak igjen, sier assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad at det er fokus på lokale tiltak:

- Strategien er å slå ned smitten lokalt, som for eksempel i Bergen. Det settes inn tiltak der de trengs, slik at problemene løses der de er, for å unngå mer inngripende nasjonale tiltak.

Folkehelseinstituttet varslet i sin siste risikovurdering at de vil gripe inn dersom smittespredningen når regionalt omfang.

- Ikke smitte i handel eller servering

Med 14 av 15 bydeler i Oslo som er røde: Hva gjør handels- og servicenæringen for å trygge både kunder og ansatte?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer