Ingen stoler på Nokia

De finske mobiltelefonene får mye kjeft og lite tillit blant norske selgere. Mer enn halvparten av de spurte anbefalte derimot Siemens-telefoner, i en undersøkelse nylig gjort av Forbrukerrapporten.

Publisert
Sist oppdatert

Forbrukerrapporten har ringt anonymt til 25 mobiltelefonselgere i de største kjedene for mobiltelefoner, blant andre Expert, Elkjøp og Telehuset, og bedt selgerne om råd.

Ingen av selgerne anbefalte markedslederen Nokia. Derimot anbefalte hele 52 prosent en mobiltelefon fra Siemens.

- Kjøp Siemens. De tar seg tid til å utvikle telefonene skikkelig før de sendes ut på markedet. Nokia er en plage, sa selgeren ved Elkjøp stormarked i Ulsteinvik.

Spørreundersøkelsen blant selgerne er ikke den eneste dokumentasjonen av misnøye med Nokia-produktene:

Hauger av klager

- Hos Forbrukerrådet er det Nokia, og nesten bare Nokia, som dominerer blant klagene, skriver Forbrukerrapporten. Bare i 2003 kom det 6900 telefoner og brev med klager på mobiltelefoner. Mobiltelefoner er det nordmenn klager mest på.

Forbrukerrådet har gått gjennom de 412 klagesakene på mobiltelefoner hvor produsentnavn er nevnt i årene 2002 og 2003. 282 av dem handlet om Nokia-telefoner. Det gir en andel på 68 prosent, langt over Nokias markedsandel.

- Også på Sony Ericsson er det mange klager, i forhold til svenskenes markedsandel. Siemens, derimot, ligger i motsatt ende av skalaen, skriver tidsskriftet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer