Hvordan skrive åpen søknad?

Ingen utlyste stillinger?

Send en åpen søknad - her er eksperttipsene.

KAN RESULTERE I INTERVJU: Det er gull verdt å legge ned en ekstra innsats i jobbsøkeprosessen. Send en åpen søknad selv om det ikke er utlyst noen stilling hos firmaene du ønsker å jobbe hos, så kan det hende du får napp. Illustrasjonsfoto: Scanpix.
KAN RESULTERE I INTERVJU: Det er gull verdt å legge ned en ekstra innsats i jobbsøkeprosessen. Send en åpen søknad selv om det ikke er utlyst noen stilling hos firmaene du ønsker å jobbe hos, så kan det hende du får napp. Illustrasjonsfoto: Scanpix. Vis mer
Publisert

I dag er arbeidsmarked tøft, og mange bedrifter må heller kutte arbeidskraft enn å hente inn ny. Er du på jobbjakt må du ofte legge ned ekstra innsats for å få napp hos aktuelle arbeidsgivere.

Det betyr blant annet at du gjør lurt i å sende en søknad selv om bedriften ikke har utlyst noen stilling. Dette kalles åpen søknad.

Så hvordan går du fram da? Ekspertene gir deg gode tips.

Før du sender søknaden

Når du har funnet potensielle bedrifter og firmaer du kan tenke deg å jobbe i, bør du gjøre en grundig undersøkelse rundt arbeidsgiveren før du i det hele tatt skriver og sender en åpen søknad, råder Torill Guzman, leder Office & Finance ved Adecco Norge.

– Gjør god research i forkant. Ring eventuelt resepsjonen og spør hvem i firmaet det kan være lurt å sende søknaden til. Gjør også research på for eksempel LinkedIn om hvem som jobber i firmaet, kanskje kjenner du noen som jobber der fra før? Følg gjerne søknaden din opp med en melding på LinkedIn og knytt kontakt med de du sender søknaden til, sier Guzman.

Mette Ljungquist Marstrander, partner og seniorrådgiver ved Karrierehuset, er enig med Guzman, og hun understreker at det her er viktig å være strategisk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer