Ingen vet strømprisen

Akkurat nå er det INGEN som kan fortelle deg hvilken leverandør som gir deg billigst strøm. Moralen er enkel: Du kan ikke stole på noen.

Publisert
Sist oppdatert

DinSide har siden 1998 presentert de mest oppdaterte strømprisene i Norge. Prisene har hovedsakelig vært basert på Konkurransetilsynets prislister.

Vanligvis er disse tallene til å stole på. Slik er det IKKE i dag.

Ingen har oversikt

Konkurransetilsynet oppgir både dagens pris og den varslede prisendringen - hvis det er noen - som ligger nærmest i tid. Det er denne sistnevnte prisen DinSide har brukt i vår strømprisliste og i vår strømkalkulator.

Problemet er at strømleverandørene i dagens opphetede marked varsler prisendringer flere ganger i uka. Dette tar ikke Konkurransetilsynets prisoversikt hensyn til, og resultatet blir at alle strømprisoversiktene du finner vil ha tall som er misvisende.

Vi kan ta Lier Everk som et eksempel: Hos Konkurransetilsynet ligger nå Lier Everk inne med en strømpris på 40,15 øre per kWh. I tillegg får du se at de har varslet en prisøkning til 45,65 øre.

Ringer du til Lier Everk får du imidlertid vite at den sist varslede prisen er på hele 68,25 kWh.

Det utgjør en prisforskjell på 22,55 øre - men det får du altså ikke vite fra Konkurransetilsynet - og heller ikke fra alle de andre som bruker Konkurransetilsynets prisoversikt som utgangspunkt når de skal fortelle deg hvem som er den billigste strømleverandøren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer