Ingen vil ha gjerrige menn

Publisert
Sist oppdatert

Ingen vil ha gjerrige menn
Det er et velkjent fakta at rause menn får flere damer enn gjerrigknarker. Men hva er feil med å være forsiktig med pengene? Svaret kan overraske deg.

Et irriterende fakta for mange ikke-så-veldig-rike menn er at til og med den mest umaterialistiske kvinne innrømmer at hun ikke liker gjerrige menn. Grunnene til dette kan overraske deg. Det har lite med selve pengene å gjøre - for kvinner representerer det dine karaktertrekk.

Givende personlighet
Du skjønner, damer følger med på hvordan en mann bruker penger - eller ikke gjør det. Pengebruken hans blir sett på som en direkte refleksjon av hvor sjenerøs og givende han er som person. For eksempel, en mann som snur på hver eneste krone og sjelden spanderer noe på kjæresten eller vennene sine, blir sett på som en som setter sin egen økonomi over alt annet.

Damer vil også gå ut fra at dette karaktertrekket gjelder for alle andre deler av mannen, blant annet hvor åpen han er om følelsene sine og hvor mye kjærlighet han er i stand til å gi.

Dette betyr ikke at damer sidestiller kjærlighet og penger, men at de blir mer tiltrukket av en mann som er givende både i ånd og finanser.

Jenter vil ha det moro
En annen grunn til at damer ikke liker gjerrigknarker er, enkelt og greit, at det er enklere å ha det morsomt hvis man er sammen med en som bruker penger på å ha det morsomt. Uheldigvis pleier morsomme aktiviteter å koste litt.

Møt henne på halvveien
Mange damer en givende av natur, og liker å gjøre ting for sin utvalgte - som å lage en god middag. Det er bare naturlig at slike damer forventer å få noe igjen, som for eksempel en fullstendig helaften på byen.

Damer blir raskt bli lei av å gjøre ting for mennene sine dersom de ikke får noe igjen - materielt eller på en annen måte.

Ikke overdriv
Men regelen er ikke at du alltid skal plukke opp restaurantregningen og kjøpe dyre gaver til din kjære. Ingen dame har rett til å se på mannen som en mat-kupong. Nøkkelen er å balansere på den tynne linjen mellom å ikke være gjerrig og å ikke la seg utnytte.

Start forsiktig
I begynnelsen av forholdet bør du ikke en gang snakke om penger. Hvis du vil invitere henne på middag hjemme hos deg fordi du ikke har lyst til å svi av en stor mengde penger du har jobbet hardt for på en dame du nesten ikke kjenner, er det helt greit - men du må ikke finne på å si det.

Naturligvis sier du at du har lyst til å lage en romantisk middag for to - da smelter hun garantert.

Samtidig må du ikke kjøpe dyre smykker og klær - men få henne til å smile med små, omtenksomme gaver. For eksempel konsertbilletter. Da vil hun sette pris på tanken bak gaven i stedet for hvor mye den koster.

Hvis du pleier å gå ut med hjerterå gullgravere kommer dette naturligvis ikke til å virke, men da har du viktigere ting å tenke på.

Hun er verdt det
Når dere har vært sammen en stund er det på tide å vise at hun er viktig for deg og hvor mye du setter pris på henne. Dersom det betyr at du tar henne med på litt finere middager eller en helgeferie, så er det greit nå.

Hvis du aldri “investerer i forholdet”, vil hun få inntrykk av at du aldri kommer til å gjøre det, og finne noen hun tror vil gjøre det. Hun trenger å føle at hun er verdifull for deg.

De små tingene
Damer trenger å føle at de blir satt pris på at mennene sine, særlig hvis de ofte gjør ting for dem. De vil få bekreftet at mannen deres er like sjenerøs som de er, enten på det finansielle området eller andre.

Er du blakk er du i hvert fall nødt til å gi henne uselvisk av tiden din. Igjen, det virker naturligvis ikke hvis du går ut med en gullgraver.

Hold balansen
Jeg kjenner noen jenter som pleier å ta hele regningen på den første daten - og også har det som en vane lenger ut i forholdet - og det slår menn rett i gulvet. Det at disse damene er villige til å bruke penger på den første daten med en mann gjør at menn vil være mer sjenerøse til gjengjeld. Og kanskje er det sånn alle forhold burde være.

Men før du kommer så langt - ikke skrem vekk Frøken Potensiell med å være en gjerrigknark, og ikke la deg bli utnyttet.

Les også:
Les også:

Mozon.no, 27.10.2003

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer