Inkasso på gratis-piller

SLANKEBLØFF: Har du fått inkassovarsel fra slankepille-selskapet Nutrismart? Da kan du kaste purringen. Rot hos Nutrismart og dårlige rutiner hos Elcon Finans gir skrape i lakken.

Kast regningen!
Kast regningen! Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter en annonsekampanje på nettet lot tusenvis av nordmenn seg friste til å prøve slankepillen Wellex gratis. I følge Forbrukerrapporten har imidlertid smaksprøven uteblitt. I stedet har mellom 1500 og 2000 av de som registrerte seg fått hvert sitt inkassovarsel på 500 kroner.

Klagestorm

Naturlig nok resulterte inkassovarselet i telefonstorm til Nutrismart og deres inkassobyrå Elcon Finans. Nå skylder slankepille-selskapet Nutrismart på datafeil.

- Vi ønsker ikke å fremstå som useriøse og vi sliter veldig med å rydde opp i datafeilen nå, forklarer daglig leder i Nutrismart Rune Skjoldal til Forbrukerrapporten. Ifølge ham skyldes de feilaktige inkassovarslene en systemfeil, som han lover å rydde opp i.

Det betyr at du kan kaste regningen. Har du allerede betalt inkassovarselet lover selskapet at du også skal få pengene tilbake.

Dårlige rutiner hos Elcon

Forbrukerjurist Arnt Olaf Stillerud sier at han stiller seg undrende til inkassobyråets rutiner. - Det burde ringt en bjelle hos et inkassobyrå når et lite firma som Nutrismart har 2000 inkassosaker på en gang, sier Stillerud.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer