- Inkassohelvete & angst for regninger

Publisert
Sist oppdatert

Hei.

Jeg har en god del inkassosaker hengende over meg og må virkelig innrømme at det tar på både kropp og sjel. Nå har det faktisk gått så langt at jeg ikke engang tør å åpne noen av de brevene jeg får, men gjemmer dem bare.

Det er nå veldig lenge siden jeg har mottatt nye inkassobrev, men de gode(?) gamle kommer ennå.

Jeg vet at dette hadde jeg greid å ordne opp i hvis jeg hadde fått lån i en bank. Dermed kunne jeg betalt kreditorene tilbake og kun hatt banken å tenke på.

Kunne dette vært mulig selv om jeg har store betalingsproblemer? Er det noen som selger ut ett slags gjeldslån for sånne som meg?

Jeg har fast jobb og tjener rundt 340.000 årlig.

mvhXXX

Dr. Krone svarer:

Hei, tankegangen din er helt riktig. Det du trenger er et lån som refinansierer din gamle gjeld. Jeg tror de fleste banker vil vurdere å gi det til deg, men du må nok også være forberedt på at noen vil si nei - grunnet dine tidligere inkassosaker. Du må imidlertid ikke la deg friste til å refinansiere hos andre enn vanlige banker.

En finansieringsinstitusjon som Cresco Card vil kanskje gi deg en liten sum penger på kort sikt, men på grunn av de høye rentene vil du raskt komme på feil spor igjen. Det du bør gjøre er å få til et personlig møte med kundebehandleren(e), der dere sammen setter opp et budsjett over dine inntekter og utgifter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer