Inkassogjeld

Inkassoregistrene skal rydde opp i en «jungel»

Det brukes uforholdsmessig mye tid på å kartlegge folks inkassogjeld, ifølge Forbrukerrådet. Nå kommer det inkassoregister fra både private aktører og bransjen selv.

UOVERSIKTIG: Mange med inkassogjeld må forholde seg til en jungel av inkassoselskap og sliter med å få bukt med problemene. Derfor er gjeninntoget av inkassoregistre kjærkomment. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
UOVERSIKTIG: Mange med inkassogjeld må forholde seg til en jungel av inkassoselskap og sliter med å få bukt med problemene. Derfor er gjeninntoget av inkassoregistre kjærkomment. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert

Under Virke Inkassos fagdag i Oslo 18. november, hvor DinSide var til stede, var inkassoregistre ett av samtaleemnene.

Etter anbefaling fra ei prosjektgruppe Virke selv har satt ned, starter de nå arbeidet med å etablere et inkassoregister i regi av bransjen selv. Virke har lagt 150 000 kroner på bordet for å komme i gang.

Det er imidlertid allerede et inkassoregister på plass opprettet av private aktører. Nylig har nemlig «Luksusfellen»-profilene Lene Drange og Hallgeir Kvadsheim lansert sin tjeneste Inkassoregisteret.com.

- Mange sliter med ubetalte inkassosaker og det er vanskelig å finne fram i en jungel av inkassoselskap. Norge har drøyt hundre ulike inkassoselskap, så det er ikke lett å få oversikt, sier Drange til DinSide.

Uforholdsmessig tidkrevende

I «Luksusfellen» har det vært tidkrevende å hente ut all gjelds- og inkassoinformasjonen til deltakerne, og Navs gjeldsrådgivere bruker også fire til fem uker på å få full oversikt i sine saker.

- I dag foregår det slik at det må sendes ut e-poster til alle inkassoselskapene for å få full oversikt over den enkeltes gjeld. Jeg tror det blir lettere å gjøre opp inkassogjelda med registeroversikt, samt at dette vil bidra til færre inkassosaker i framtiden, sier daglig leder Geir Grindland i Inkassopartner til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer