Inkassosakene øker mest blant eldre

Men det er fortsatt de «unge middelaldrende» som er verstingene.

UNNGÅ GJELD: I prinsippet har du 42 dager på deg til å betale - før regningen går til namsmann eller forliksråd for en rettslig inndriving.  Foto: KIM JANSSON/OLE PETTER B. STOKKE
UNNGÅ GJELD: I prinsippet har du 42 dager på deg til å betale - før regningen går til namsmann eller forliksråd for en rettslig inndriving. Foto: KIM JANSSON/OLE PETTER B. STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om inkassoutviklingen generelt sett er stabil og flater ut i flere skyldnergrupper, øker antallet inkassosaker innen to aldersgrupper:

Blant eldre over 65 år og blant de mellom 18-24 år, viser tall fra Kredinor for første halvår av 2015. - Vi ser nå stadig tydeligere at den nye generasjonen av eldre er vant til å bruke penger, og heller ikke i samme grad som tidligere generasjoner har tilpasset forbruket til den lavere inntekten pensjonisttilværelsen innebærer, sier administrerende direktør Tor Berntsen i Kredinor SA i en pressemelding.

LES OGSÅ: Pengebruken stadig flere sliter med

Skylder 700 millioner mer

Tall samlet fra inkassobransjen frem til midten av juni viser at 12.361 personer over 65 år har pådratt seg hele 43 854 betalingsanmerkninger det siste året. På samme tid i fjor gjalt dette 11. 244 personer , som fikk 36 855 betalingsanmerkninger.

De eldre skylder totalt 3,2 milliarder kroner så langt i år, mot 2,5 milliarder på samme tid i fjor. Kredinor kaller økningen i misligholdte beløp på 700 millioner kroner som svært betydelig, og mener dette er urovekkende tall.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer