Innboforsikringen - din reddende engel

Har du ikke villa- eller innboforsikring? I så fall bør du tegne en snarest. Den dekker mer enn du tror. Hva sier du for eksempel til at innboforsikringen dekker deg dersom du havner i barslagsmål i Texas?

Innboforsikringen inneholder mer enn du tror
Innboforsikringen inneholder mer enn du tror Vis mer
Publisert

Innboforsikringen kan vise seg å bli din venn i nøden. Den inneholder nemlig både en ansvarsdel og en rettshjelpsdel.

De fleste vet at hjem- og innboforsikring dekker tap som følge av innbrudd, brann og andre skader i hjemmet. Men du visste kanskje ikke at nesten alle norske hjem- og innboforsikringer også dekker deg mot erstatningsansvar for skade du påfører annen person eller annen persons gjenstand - både i Norge og i utlandet.

Ansvarsdelen av innboforsikringen er på hele tre millioner kroner. I tillegg kommer en rettshjelpsforsikring på beløp inntil 80.000 kroner. Rettshjelpsdelen dekker både advokat og saksomkostninger dersom noen går til sak mot deg eller at du selv går til sak mot andre.

Hjem- og innboforsikringen dekker faktisk også yrkesskadeerstatning for hjelp i hjemmet - det være seg au-pair, praktikant eller rengjøringshjelp.

Ble reddet

- Vi har faktisk et eksempel der en nordmann havnet i slagsmål i en bar i USA, forteller kontorsjef Stein Haakonsen i Norges Forsikringsforbund. Motparten ble påført alvorlige skader og reiste umiddelbart erstatningssøksmål. Nordmannen hadde glemt å tegne reise- og ulykkesforsikring, men ble altså reddet av innboforsikringen, sier Haakonsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer