Innboforsikringen dekker mer enn du tror

Visste du at innboforsikringen kan dekke erstatningskravet om du sykler på noen? Av: Håvard Ruud

Det er lurt å se seg for når man er ute og sykler. Har du ikke forsikring kan det koste deg dyrt hvis du kjører på noen.  Foto: Colourbox.com
Det er lurt å se seg for når man er ute og sykler. Har du ikke forsikring kan det koste deg dyrt hvis du kjører på noen. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sommeren er like rundt hjørnet, og flere og flere finner fram sykkelen. Mange er ikke klar over hva slags ansvar man kan få om man sykler på noen. De fleste tenker nok at de er den sårbare og myke trafikanten mens de sykler blant biler, men det kan få katastrofale følger om man treffer en fotgjenger med sykkelen.

– Er du ute og sykler bør du ha innboforsikring. Kjører du på noen, kan du få et erstatningskrav på kanskje fem millioner. Men hvis du har innboforsikring, vil det "bare" koste deg 5.000 kroner for å erstatte sykkelen, forteller forsikringsansvarlig i Finansportalen.no, Jon Erland Madsen.

KALKULATOR: Her finner du billigst innboforsikring

Den største katastrofen

Det er heller ikke bare eventuell skade du påfører andre som kan koste dyrt. Det er også viktig å være forsikret hvis du selv ikke skulle være i stand til å jobbe mer.

– Den største katastrofen som kan inntreffe i livet er at man blir arbeidsufør. Tanken på at det kan skje er ganske ubehagelig og folk vil helst ikke tenke på det. Da glemmer de fort å forsikre seg mot det også, sier Madsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer