Coronaviruset

Inne-reglene: Dette gjelder nå

Hvor mange kan du treffe og hvilke coronaregler gjelder for innendørsbruk?

NYE REGLER: Hvor mange kan du be hjem til deg, hvor mange kan du treffe - og må du ha munnbind på restaurant? Her er reglene som gjelder nå. Foto: NTB scanpix
NYE REGLER: Hvor mange kan du be hjem til deg, hvor mange kan du treffe - og må du ha munnbind på restaurant? Her er reglene som gjelder nå. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Myndighetene kom med nye, nasjonale coronatiltak denne uka, samtidig med at de annonserte ulike tiltak for lokalt nivå der man har smitteutbrudd.

Torsdag holdt regjeringen en ny pressekonferanse, med mål om å presisere coronarådene etter mye usikkerhet om hvordan reglene egentlig skulle tolkes.

Fra sosiale media og aviser er det også tydelig at det hersker en del usikkerhet rundt hvilke råd som gjelder hvor og hvorfor de nasjonale og de lokale rådene er ulike - som eksempelvis rådene for Oslo og de nasjonale.

Her er noen av coronareglene som gjelder nå, for opphold innendørs - enten det er hjemme hos deg selv eller ute i det offentlige rom.

Husk: Nasjonale + lokale tiltak

Aller først er det viktig å huske dette:

Det er nasjonale råd som gjelder alle - og så er det de lokale rådene som gjelder for spesifikke områder.

For de siste og ferskeste svarene på hva som gjelder for deg akkurat der du bor, bør du altså holde deg oppdatert på rådene som til enhver tid gjelder i din kommune.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer