Inneholder matvaren palmeolje?

Sjekk innholdet av palmeolje i all slags mat.

I Grønn hverdags palmeoljeguide kan du sjekke innholdet av palmeolje i svært mange matvarer. Foto: Berit B. Njarga
I Grønn hverdags palmeoljeguide kan du sjekke innholdet av palmeolje i svært mange matvarer. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De gjeldende reglene for merking av ingredienser i matvarer tillater at innhold av palmeolje i matvarer merkes med vegetabilsk fett.

Dermed kan det være svært vanskelig for forbrukere å finne ut om en matvare inneholder palmeolje eller ikke. Dette har Grønn hverdag gjort noe med.

Ved hjelp av deres palmeoljeguide kan man søke opp innholdet av palmeolje i forskjellige matvarer.

– Det er vanskelig, les umulig, å finne ut om matvarer inneholder palmeolje. Guiden er et direkte hjelpemiddel til forbrukere som ønsker å unngå den ødeleggende oljen, for det finnes palmeoljefrie alternativer, sier Tone Granaas, daglig leder i Grønn hverdag til DinSide.

Slik bruker du guiden

Bakgrunnen for palmeoljeguiden er at produksjon av palmeolje fører til store miljøødeleggelser, blant annet i form av nedhogging av regnskog.

– Nordmenn spiser opp regnskog - uten at de vet det. Store miljøødeleggelser av regnskog er konsekvensen av en økende bruk av palmeolje i blant annet matvarer, sier Granaas.

I tillegg er palmeolje ugunstig for helsa.

På palmeoljeguiden, som skal kunne brukes både på PC, mobil og lesebrett, kan man velge blant kategorier av matvarer, og få en oversikt over innholdet av palmeolje i de enkelte produktene. Og, som Granaas påpeker, finne frem til produktene som ikke inneholder palmeolje.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer