Innfører automatisk egenandelskort

Og øker grensene for egenandelen på helsetjenester.

AUTOMATISK: Du trenger ikke lenger levere egenandelskort for å få frikort.Fra 1. juni i 2010 ble frikort automatisk sendt i posten til alle som har har krav på det. Foto: Kim Jansson
AUTOMATISK: Du trenger ikke lenger levere egenandelskort for å få frikort.Fra 1. juni i 2010 ble frikort automatisk sendt i posten til alle som har har krav på det. Foto: Kim Jansson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I neste års statsbudsjett kommer regjeringen med gode nyheter for folk som ofte bruker helsetjenester. I løpet av 2010 skal hele ordningen moderniseres, og egenandelstaket oppjusteres.

Dagens ordning innebærer at du må føre opp alle egenandeler på et eget kort. Når du har nådd egenandelstaket, må du selv sende inn egenandelskortet til Nav for å få tilsendt et frikort.

Med den nye ordningen slipper du hele denne tunge prosessen. Egenandelene dine vil bli registrert i et datasystem, og når du når egenandelstaket, vil du automatisk få tildelt et frikort. Dette frikortet gjør at du slipper å betale for nødvendige helsetjenester.

Statsbudsjettet 2010: Slik blir din hverdag påvirket

En lettelse

Som DinSide tidligere har skrevet, er det mange som har etterspurt en slik ordning.

Interesseorganisasjoner som Landsforeningen for hjerte- og lungesyke (LHL) har uttalt at den nye løsningen vil være en lettese for mange mennesker.

- En automatisk frikortordning vil bety en stor lettelse for brukere av helsetjenester. Det vil også på en bedre måte enn i dag kunne sikre at alle som har rettigheter får frikort - også de som ikke selv kjenner rettighetene sine godt nok eller greier å følge dem opp, melder organisasjonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer