Innfører makspris for å ringe og sende SMS til EU-land

Regjeringen vil innføre nye EU-regler som gir makspris på telefonsamtaler og SMS til EU-land. I tillegg skal det bli billigere å ringe femsifrede numre.

INNFØRES FRA 15. MAI: I EU skal ikke en samtale skal koste mer enn cirka 1 krone og 90 øre per minutt og maksimalt 60 øre for hver SMS til andre EU-land.

Denne ordningen skal innføres i EU fra 15. mai. Digitaliseringsminister Astrup sier de tar sikte på at samme priser innføres i Norge så nært opptil fristen i EU som mulig. Foto: NTB scanpix
INNFØRES FRA 15. MAI: I EU skal ikke en samtale skal koste mer enn cirka 1 krone og 90 øre per minutt og maksimalt 60 øre for hver SMS til andre EU-land. Denne ordningen skal innføres i EU fra 15. mai. Digitaliseringsminister Astrup sier de tar sikte på at samme priser innføres i Norge så nært opptil fristen i EU som mulig. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– I dag koster det like mye å ringe og sende SMS når du er på ferie eller jobbreise i et EU-land som når du er hjemme. Nå gjør vi det også rimeligere å ringe og sende SMS til venner eller familie som bor i EU og har utenlandsk telefonnummer, sier digitaliseringsminister Nikolai Astrup (H).

Forslaget om endringer i ekomloven legges fram for Stortinget onsdag.

Bakgrunnen er en ny forordning fra EU om at en samtale ikke skal koste mer enn cirka 1 krone og 90 øre per minutt og maksimalt 60 øre for hver SMS til andre EU-land.

Denne ordningen skal innføres i EU fra 15. mai.

– Vi tar sikte på at samme priser innføres i Norge så nært opptil fristen i EU som mulig, sier Astrup.

I tillegg foreslår regjeringen et forbud mot at offentlige virksomheter og frivillige organisasjoner tar høyere pris for bruk av femsifrede numre enn det koster å ringe et vanlig mobil- eller fastnummer.

– Det har over lengre tid vært uforholdsmessig dyrt å ringe femsifrede numre. Dette vil jeg gjøre noe med, sier digitaliseringsministeren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer