Innfører skatt på utleie

NYHET: Huseiere i Lillehammer må betale ekstra kommunale avgifter for hybler og leiligheter de eier. Eier de to hybler, tredobles regningen.

Publisert
Sist oppdatert

Lillehammer kommunes nye regler for vann- og avløpsgebyr gjør nemlig at huseiere må betale avgift for hver boenhet de eier.

3.000 ekstra per hybel

Det betyr ett gebyr per hybel/leilighet i tillegg til ett gebyr for boenheten de selv bor i. Tidligere krevde kommunen ett gebyr per eiendom.

- Dette er en hårreisende praksis. I realiteten snikinnfører kommunen her skatt på utleie, sier Dag Refling, utredningssjef i Huseiernes Landsforbund til DinSide.

Refling mener kommunen heller bør ta betalt for faktiske kostnader. Han sier boliger med ett vannrør inn og ut og en søppeldunk ikke skal belastes med flere gebyrer.

Praksisen rammer 1.300 husstander i Lillehammer. Disse får en merutgift på 2.985 kroner i året - per boenhet. Eier de to hybler, må de til sammen ut med 8955 kroner.

Gir høyere leiepriser

Kuriøst nok krever kommunen gebyr selv om huseierne ikke leier ut hyblene. Folk må betale selv for hybler som står tomme.

Huseiernes Landsforbund frykter at utleiere gjennom høyere leiepriser vil velte regningen over på studenter og andre som leier bolig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer