Inngangsbillett = 10 millioner

KAKSERÅD: For å få sparetips hos Proviso må du ha en formue på minimum 10 millioner. Det gir en kundemasse på 0,64 prosent av befolkningen.

Publisert
Sist oppdatert


Danske Proviso er selskapet som har ekskludert 99,36 prosent av de danske familiene som mulige kunder. De resterende 18.234 familiene er til gjengjeld hjertelig velkomne. Proviso har nemlig spesialisert seg på rådgivningsvirksomhet for de som har 10 millioner eller mer i formue.

Bak selskapet står 11 formuende privatpersoner og fem medarbeidere som skal være uavhengig av de store bankene og øvrig finansieringsvirksomhet.

- Vi konsentrerer oss utelukkende om meget formuende privatpersoner når vi skal gi råd, sier Paolo Astorri, partner i Proviso til danske Jyllandsposten.

I følge Proviso er problemet for de virkelig rike at bankenes mål om størst mulig inntjening ikke alltid harmonerer med kundenes ønske om best mulig formuesbehandling.

- I tillegg er våre omkostninger lavere enn bankenes. Ikke fordi vi konkurrerer på pris, men fordi vi ikke handler så mye, sier Jan Thorsen, administrerende direktør i Proviso. Selv om vår handelsaktivitet er lavere legger vi større vekt på at kundene skal ha den rette fordelingen på de ulike aktivatypene, avslutter Thorsen.

Flere måter å betale på

Kundene bestemmer selv hvordan de skal betale for rådgivningen, og valgene består av;

  • fast honorar, eller
  • honorar som avhenger av formuesutviklingen,
  • eller en kombinasjon av de to.

Risikoberegningen er alt

Proviso har analysert utviklingen i aksjer, obligasjoner, hedgefond og andre investeringsmetorder i en årrekke, og skryter selv av at de derfor best vet hvordan formuen bør være fordelt under ulike konjunkturer.

Målet er altså ikke å bruke mye tid på å finne de riktige enkeltaksjene, men å beregne risikoen i markedet.

- Det gir ingen mening å spekulere i om renten skal opp eller ned, før man har gjort hjemmearbeidet med hensyn til hvordan aktivaene skal fordeles. Vi fokuserer stort sett på risiko og bruker tid på å lage matematiske beregninger på hvordan formuen best mulig skal sikres. Først når den mest optimale sammensetningen av aktiva er funnet, tas det stilling til på hvilke sektorer og hvilke markeder kundens formue skal investeres, avslutter Jan Thorsen.

Og trikset virker tydeligvis. Siden starten for ni måneder siden har den samlede formuen Proviso forvalter økt til 700 millioner danske kroner.

Kilde: Jyllandsposten og Proviso.dk.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer