Internett gir økt ungdomsvold

Unge adopterer voldelig atferd fra nettet.

Ungdom bør skjermes mot voldelige innslag, spesielt gjennom  Internett, mener forskerne bak en ny studie.  Foto: colourbox.com
Ungdom bør skjermes mot voldelige innslag, spesielt gjennom Internett, mener forskerne bak en ny studie. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ungdom som blir eksponert for vold gjennom Internett er mer tilbøyelige til selv å bli voldelige. Det viser en ny studie publisert i tidsskriftet Pediatric, melder msnbc.msn.com

- Denne studien underbygger tidligere teorier om at vold fra tv og Internett har en klar sammenheng med aggressiv og voldelig atferd blant unge, sier Dr. Michele L. Ybarra ved Internet Solutions for Kids in Santa Ana, California.

Les også: Tv-spill gjør hjernen klar for ekte vold

Bør skjermes

Hun legger til at ungdom bør skjermes for denne type eksponering, som et ledd i forebyggende arbeid mot ungdomsvold.

En rekke studier har tidligere sett på mulige sammenhenger mellom ungdomsvold og uheldig voldspåvirkning eksempelvis fra tv og PC-spill, og ifølge the American Academy of Pediatrics skal dette være den viktigste årsaken til vold blant ungdom.

Forskerne ved Internet Solutions for Kids så i sin studie på sammenhengene mellom medievold og eksempler på ekstremt voldelig atferd, som involverte knivstikking, overfall og seksuelle overgrep, blant en gruppe på 1.588 ungdommer i alderen ti til femten år. Gjennomsnittsalderen på deltakerne var 13 år, og av disse var 48 prosent jenter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer