Internett kan ha svaret

Slik finner du den beste helseinformasjonen.

Velg informasjonskanal for helse med omhu - og ikke la cyberkondriaen ta deg ... Foto: Colourbox
Velg informasjonskanal for helse med omhu - og ikke la cyberkondriaen ta deg ... Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det amerikanske magasinet Forbes skriver om 39-årige Jola Stettler som to ganger har blitt reddet av medisinsk informasjon på internett. Hun ble diagnostisert med synlig melanom (ondartet pigmentsvulst), og ble gitt maks seks måneder igjen å leve. Legen ba henne gå hjem og nyte den siste tiden hun hadde igjen sammen med mann og barn.

Mannen hennes har funnet legehjelp som har hjulpet to ganger, og krympet svulstene - det er nå over to år siden legen fortalte henne at hun kun hadde seks måneder igjen å leve.

Vi blir eksperter på egen helse

Vit hva du kan tro på

Det er gode muligheter til å finne informasjon om sykdomsforebygging, diagnoser, behandlinger og eksperter, via internett. Du bør imidlertid vite hvilke kilder og sider du kan regne som troverdige, og hvilke som er mer til bekymring og uro, enn til hjelp.

Søker helseinfo på nett

En av 20 gode nok

Amerikanske Dr. Harlan Weinberg har brukt tre og et halvt år på å lete seg gjennom drøye 20.000 nettsteder, på jakt etter de troverdige informasjonsskildene. Dette har han brukt til å skrive en bok om medisinske ressurser på internett. Av de 20.000 nettstedene han har sjekket, er det kun 1.000 nettsteder som holder vann i forhold til legens standarder for pålitelighet og nøyaktighet - og som er omtalt i boken Best Health Resources on the Web. Dette er nettsider som Medline Plus, National Library of Medicine, the National Immunization Program, CDC and MyPyramid, USDA.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer