Internett kan skjule depresjon

Tenåringer med avhengighet til internett kan i virkeligheten slite med depresjoner, advarer lege.

Publisert
Sist oppdatert

Er det vanskelig å få tenåringen i huset til å gå fra datamaskinen lenge nok til å spise middag?

Overforbruk av internett kan ha en sammenheng med depresjoner, mener en koreansk lege som oppfordrer foreldre til å se opp for dette problemet.

- Jo mer deprimerte de er, desto mer tid vil de bruke på nettet, sier forskeren Sang Kyu Lee ved Hallym University i Chunchon, Korea til magasinet WebMD.

Lave målDen koreanske forskeren presenterte sine funn på den årlige kongressen til American Psychiatric Association.

Hans undersøkelser omfatter 425 ungdomsskoleelever som alle ble intervjuet om hvordan de hadde det og hvordan de brukte internett. Spørsmålene inkluderte om de hadde problemer med å kutte ned på internett-bruken og om de brukte nettet for å slippe unna problemer i hverdagen.

Undersøkelsen viste at omtrent 11 prosent av ungdommene var "svært avhengige" av internett. I denne gruppen følte tenåringene seg også mest isolerte og deprimerte.

De samme ungdommene hadde også lave målsetninger, søkte enkel moro på nettet og hadde generelt dårlig konsentrasjon. Sammenhengen mellom depresjon og internettbruk var helt uavhengig av kjønn, alder eller karakterer på skolen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.