Visa International forteller til Financial Times at nær 50 prosent av bedragerisakene med kort i EU stammer fra Internett, mens netthandelen står for kun én prosent av Visas transaksjonsinntekter.
- Disse tallene stemmer nok ganske godt med forholdene også i Norge, forteller Ragnhild Kronerud som arbeider med reklamasjoner hos Visa.
Små beløp
Det er relativt små beløp det er snakk om. Gjerne 150 til 300 kroner. Mengden bedrageriforsøk over nettet er stort i forhold til andre markeder når det gjelder antall transaksjoner, men vanligvis ikke i størrelsen på beløpene. Dette for å unngå at kontoinnehaveren oppdager bedrageriet.
Omkring halvparten av innrapporterte bedrageriforsøk dreier seg om transaksjoner som kortinnehaveren sier han ikke har foretatt. Resten av klagene er knyttet til andre forhold så som mangler ved leveringen av varene eller feilaktige bestillinger.
- Vi har eksempler der noen har meldt seg inn hos erotiske tjenester for å få gratis prøveperiode, men at de så ikke har forstått at avtalen må sies opp innen få dager for at man skal unngå belastning av kortet, forteller Kronerud.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger