Internettbløff fra Tyskland

Vil lure deg til å betale for en verdiløs tjeneste.

Internettbløff fra Tyskland
Publisert
Sist oppdatert

Allerede i 2006 prøvde Norsk Internett Register seg på å lure norske bedrifter. Nå er de igang igjen.

Et svindelfirma tar kontakt med bedrifter med egne domener for å tilby dem registrering i en internettkatalog. Varen i seg selv er et paradoks fordi internett er en eneste stor katalog, og et google-søk er mye enklere enn å slå opp i en fysisk katalog.

Men dette virker ikke å være til hinder for det tyske selskapet som vil utnytte folks godtroenhet for å skaffe seg inntekter.

Se også: 10 nettsteder som vil lure deg

Sender ut faks

"Norsk Internett Register" har igjen sendt ut en telefaks til flere norske bedrifter der de ber bedriften om å registrere og bekrefte opplysninger som skal stå oppført i katalogen. Svindelfirmaet har en egen hjemmeside, men kontaktinformasjonen leder oss til et utilgjengelig telefonnummer i Tyskland.

SOL.no er en av de uheldige mottakerne av telefaksen, men de har gjennomskuet svindelen. Slik ser deler av faksen ut:

Artikkelen fortsetter under bildet.

DinSide advarer bedrifter eller privatpersoner mot å signere og returnere faksen til avsender. Er du i tvil når du mottar slike henvendelser, kan du for eksempel ta en titt på varslingslisten.no Der finner du blant annet Norsk Internett Register.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer