Internettsvindel

Det er ikke bare i Donald du kan kjøpe en planet eller din egen stjerne. På Internett er nemlig alt mellom himmel og jord til salgs. Enten du vil betale for å se nakne kropper, kjøpe en bit av universet, eller delta i lotterier. Nettet har blitt svindlernes Mekka.

Skal du på ferie til månen - husk romdrakt. Foto: tg
Skal du på ferie til månen - husk romdrakt. Foto: tg Vis mer
Publisert

En viktig huskeregel når du skal handle på Internett er at hvis tilbudet høres for godt ut til å være sant - så er det som regel det. Ordet gratis blir misbrukt til de grader, og ser du tilbud som reklamerer med " Klikk her - få 2000 kroner ", skal det ikke så mye sunn fornuft til å forstå at det bare er lureri.

Kjøp strandeiendom på Månen?

Når våre forfedre utvandret til Amerika, var det flere som ble lurt til å kjøpe Frihetsstatuen. På nettsteder som Buy-A-Star og Cape Canaveral, sies det at du kan kjøpe stjerner for et par hundrelapper. Denne stjernen kan du så kalle opp etter din kjæreste, hund eller svigermor.

- Vær klar over at dette er ren svindel, forteller Kaare Aksnes, professor i Astronomi ved Universitet i Oslo. Aksnes er formann i navngivningskomiteen hos IAU (International Astronomical Union).

IAU er den eneste offisielle myndighet på denne jord som har lov til å sette navn på himmellegemer.

- Du kan ikke kjøpe deg en plass i himmelen, understreker Aksnes. Den eneste måten å bli udødeliggjort på, er å bli en kjent kunstner eller vitenskapsmann, forteller Aksnes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer