Intervaller gir maks forbrenning

Glem lavintensiv trening hvis målet ditt er fettforbrenning. Da er det fullt trøkk som gjelder.

Publisert
Sist oppdatert

Intervalltrening er både morsomt og effektivt, så hvis du vil trene og spare tid samtidig passer intervalltrening for deg.

- All trening er bra. Med lavintensiv trening over tid bruker du energi fra fett, men det er et lavt energiforbruk. Du må trene en stund, opp mot en time, for å få effekt av treningen, sier ernæringsfysiologen Fredrik Paulún som den svenske avisen Aftonbladet har pratet med.

Når du øker treningsintensiteten vil forbrenningen bli mye mer effektiv. Ved 70 prosent av makspulsen din frigjør du så mye fett kroppen klarer å forbrenne.

Over den intensiteten hverken øker eller reduseres forbrenningen. Derfor mener noen at lavintensiv trening er det beste alternativet når du vil forbrenne fett. Men det er ikke Fredrik Paulún enig i.

Han mener at du med intervalltrening får tilsvarende resultat på maks 20 minutter.

- Hvis du løper og går i intervaller skjer det ting i kroppen. Det blir for eksempel en økt produksjon av veksthormoner. På voksne har det en fettforbrennende effekt.

Fredrik Paulin bygger dette på studier som er gjort der man han sammenlignet gåturer og intervalltrening. Resultatene viser at den høyintensive treningen er mer effektiv enn den lavintensive når man ser på reduksjonen i kroppsfett over tid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer