Investering: Bli rik med studielånet

Nå kommer studielånet. For noen betyr det slutt på nuddelspising og flaskepanting. For andre og rikere studenter, vekker lånet investeringslysten. Vi viser deg hvor du bør plassere Lånekassas penger.

Publisert

Norske studenter får hvert år opptil 67.600 kroner i lån og støtte fra Lånekassa. De fleste studenter er helt avhengig av disse pengene for å kunne leve som student. Men for noen studenter, som overlever på formue, støtte hjemmefra, ved deltidsjobbing eller med andre kreative metoder, er utfordringen å få lånet til å yngle på best mulig måte.

Hvor bør jeg plassere lånet?

Skulle du være en av de heldige som ikke trenger å bruke av studielånet, men har mulighet til å legge de til siden til senere for senere avnytelse, bør du tenke grundig gjennom hvordan du forholder deg til risiko og avkastning.

Boligsparing

De fleste ønsker en eller annen gang å kjøpe bolig. Da er det et godt alternativ å fylle opp BSU kvoten din med studielånet. Lær mer om BSU sparing 12079">her.

Du kan spare opp til 15.000 kroner årlig. For å være en risikofri plassering, gir slik sparing en utrolig god avkastning på pengene. Du får fratrekk på skatten for 20% av innbetalt beløp, samtidig som du oppnår en god sparerente.

Sikkert eller sexy?

Sparing og investering er en individuell sak. Personlige preferanser vil alltid være avgjørende i valg av plassering. For en student bør fokuset på sikkerhet avspeile seg i plasseringene du gjør.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer