Inviterer til lånefest

Rekordlave renter gir raske penger.

Publisert
Sist oppdatert

For halvannet år siden sjekket DinSide Økonomi hvor mye du som privatkunde kan få låne hos de fem største bankene i Norge.

Rutsjetur

Siden da har renten vært på en skikkelig rutsjetur. Norges Banks styringsrente, foliorenten, har stupt fra 7 prosent til 1,75 prosent.Med andre ord: Det er blitt billigere å låne, og spørsmålet er om ikke bankene ser dette som en anledning til å låne ut mer penger enn før.

Vel og bra det - så lenge rentenivået holder seg lavt. Men hvis - eller vi bør vel heller si når - renten igjen går opp, vil de billige lånene plutselig ikke være så billige lenger.

Større lån

Her ser du resultatene av vår ferske undersøkelse av hvor mye bankene nå er villige til å låne ut.

Konklusjonen er at det er antydning til en større utlånsvillighet hos bankene. Minst en har satt opp lånemulighetene.

Samtidig har DnBNOR fraveket sine tidligere standpunkter, og har nå ifølge informasjonssjefen "ingen offisiell politikk". Dette betyr i realiteten at de utelukkende baserer seg på individuelle vurderinger når de låner ut penger.

Beklagelig

- Vi synes at det er beklagelig at ikke bankene er villige til å gi kundene en enkel tommelfingerregel for hvor mye de kan låne, sier økonomisk rådgiver i Forbrukerrådet, Lasse Billington.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer