IP-telefoni tar av i 2004

TELE: Lave ringepriser frister ringekåte nordmenn over på IP-telefoni. Og ringer du ofte til utlandet er det mye å spare. Se prisene og prøv TeleVoIP gratis.

Publisert
Sist oppdatert
IP-telefoni tar av i 2004
[Ugjyldig objekt (NAV)]


Trenden er tydelig: Stadig flere nordmenn er lei av dyre teletjenester, og derfor villige til å prøve nye alternativer. IP-telefoni kan bli framtidens vinner.

Allerede i september fortalte vi om Telio som skulle lansere sin IP-telefonitjeneste fra og med 1. januar 2004. Litt forsinket har de nok blitt, for i følge Telios kundeservice har stor kundepågang gjort at de første adapterne først ble sendt i forrige uke.

Men Telio er ikke alene på markedet, TeleVoIP er en annen norsk aktør med planer om å kapre kundene.

Billig til utlandet

- Med vår tjeneste kan du ringe både til fasttelefoner og mobiltelefoner i inn- og utland, sier Morten Olsrud, IT-ansvarlig hos TeleVoIP.no. – Og det er spesielt ringekostnadene til utlandet som er lave, skryter Olsrud.

- I motsetning til Telio krever ikke vi månedsavgift. Hos oss betaler du kun for de tellerskrittene du bruker. Vi tror folk flest er lei av faste månedlige avgifter. Vår modell gjør det i tillegg enkelt å holde oversikt over kostnadene.

- Hos oss må du forhåndsbetale tellerskrittene via ditt Visa- eller MasterCard. Betaler du for eksempel 100 kroner, kan du ringe for hele dette beløpet, det betyr at vi heller ikke har noen slags startavgift.

Hva trenger du?

- Det eneste du trenger for å ringe via oss er en internettlinje, helst bredbånd, samt et headset med mikrofon, sier Olsrud. Selve ringeprogrammet, det vil si skjermtelefonen Dialpad, laster du selvsagt gratis ned fra nettsidene våre.

Prøv det selv – helt gratis

- Akkurat nå gir vi deg en dollar i tellerskritt, slik at du kan prøve tjenesten gratis, fortsetter Olsrud. Den eneste betingelsen er at du registrerer deg på websidene våre. Etter å ha registrert deg får du tilsendt en e-post med brukernavn og passord, og kan laste ned skjermtelefonen. Og vips kan du ta din første IP-telefonsamtale.

ENDRING: Den 23/1 sluttet TeleVoIP med gratiskontoene. Her er beskjeden som kom opp på nettsidene deres:

  • "TILBUDET MED GRATIS KONTOER ER NÅ SLUTT.

    Grunnet enorm pågang har alle våre ringekontoer blitt delt ut. Vi kommer ikke til og fylle på med flere på dette tidspunktet, men vi vil kjøre denne kampanjen igjen ved en senere anledning.

    Vi takker for god respons på tilbudet og beklager at vi ikke utvider det i denne omgangen.

    Med vennlig hilsen TeleVoIP Teamet"

Låst til PCen?

Per i dag må du sitte ved PCen når du ringer, bekrefter Olsrud. – Men dette vil heldigvis forandre seg. Fra og med 2. februar vil vi tilby kundene våre en anolog USB-adapter.

- Med den kan du nemlig koble din vanlige analoge telefon på linjen, og vil derfor slippe å sitte foran PCen når du prater i telefonen. Riktignok vil du være nødt til å ha PCen påslått, men mange kunder vil nok sette prisen på friheten de får ved for eksempel å kunne bruke sin vanlige trådløse telefon.

- Adapteren vil ha en standardpris på rundt 498 kroner, men vi regner nok med at den vil være billigere rundt selve lanseringen, avslutter Olsrud til DinSide.

[Ugjyldig objekt (debatt)]Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer