Vannsikker iPhone ødelagt etter å ha falt i do

iPhone tålte ikke dotur – Power nektet å hjelpe

Hverken garanti eller reklamasjon hjalp, men nå får han tilbake pengene. Slik får du til det samme.

IPHONE FALT I DO: Mannen mistet sin nye iPhone 7 i do. Fallet var lavt, så det ble ingen sprekker, men vannet tålte den ikke. Power nektet først å hjelpe han, men han får nå alle pengene tilbake etter å ha tatt saken hele veien til Forbrukerklageutvalget. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
IPHONE FALT I DO: Mannen mistet sin nye iPhone 7 i do. Fallet var lavt, så det ble ingen sprekker, men vannet tålte den ikke. Power nektet først å hjelpe han, men han får nå alle pengene tilbake etter å ha tatt saken hele veien til Forbrukerklageutvalget. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det var jo selvfølgelig et uhell. Den sklei rett og slett ned i skåla.

Det forteller en uheldig iPhone-eier, som ikke ønsker navnet sitt på trykk, til Dinside.

I fjor sommer mistet han sin to måneder gamle iPhone 7 i do. Han fikk fisket den opp nærmest øyeblikkelig – fra det lave fallet i det rene vannet.

Han skyldte den lett i springen, tørket den grundig og trykket spent på knappen. Men ingenting skjedde; den var ødelagt.

Apples første «vannbestandige» telefon, som ifølge IP67-sertifiseringen skal tåle å være under vann i 30 minutter, tålte ikke toalettvannet i under ett sekund.

Power nektet å reparere

Mannen hadde kjøpt telefonen hos Power, og butikken insisterte på å sende den inn som en garantisak. Svaret ble som mannen forventet: Apples garanti dekker ikke væskeskader.

«Det er ikke slik at selv om et produkt blir rangert i kategorien IP67, så er den vanntett» stod det blant annet i serviceordren.

Han fikk så butikken til å kjøre en reklamasjonssak, men med samme resultat. Verkstedet fant væske i telefonen, og uttalte:

«Vi kan dermed fastslå med sikkerhet at brukeren har utsatt telefonen for belastninger som langt overskrider grenseverdiene til IP67, og dermed påført enheten skader som ikke faller inn under reklamasjonsretten».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer