Forbrukerombudet mener markedsføringen av IPS er villedende

- IPS er ikke BSU for voksne

Gjennom selskapenes markedsføring av IPS, sitter de fleste forbruker igjen med et galt inntrykk av pensjonsspareløsningen, ifølge Finansportalen.

INFORMERT IPS-VALG: Det er viktig at du leser deg grundig opp på vilkårene for IPS, før du låser pengene dine til pensjonsspareløsningen. Foto: De Visu/Shutterstock/NTB scanpix.
INFORMERT IPS-VALG: Det er viktig at du leser deg grundig opp på vilkårene for IPS, før du låser pengene dine til pensjonsspareløsningen. Foto: De Visu/Shutterstock/NTB scanpix. Vis mer
Publisert

Flere selskaper har foreslått at forbrukeren skal tenke på Individuell pensjonssparing (IPS) som Boligsparing for unge (BSU), bare for voksne.

Denne sammenligningen begrunnes gjerne med at du i begge ordningene låser en pengesum på en konto, som gir en skattereduksjon.

BSU gir forbrukeren et permanent skattefradrag på inntil 5.000 kroner per år til odel og eie, mens IPS kun gir en midlertidig skattefordel.

Den utsatte skatten fra pensjonsspareløsningen må betales tilbake når du tar ut pengene du har spart opp.

- Bransjen vet bedre

Utbetalingen fra IPS kan ikke starte før fylte 62 år, og skal gå til minst 80 år. Det betyr utbetaling over 18 år for dem som starter utbetalingen så tidlig som mulig.

IPS er altså ikke BSU for voksne, men et tilbud om å spare til pensjon i en ordning hvor pengene låses, og hvor du får fordelen av utsatt skatt på et beløp tilsvarende det du sparer hvert år.

- Dette vet bransjen, og derfor er det frekt og usselt å gjøre den sammenligningen, sier Kasper Gisholt i Finansportalen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer