IQ-testen kostet 180 kroner

Ikke la deg lure av dyre tester på Internett.

Hjelp! Det renner inn med tekstmeldinger. Disse kom da DinSide-journalisten gikk fem på.
Hjelp! Det renner inn med tekstmeldinger. Disse kom da DinSide-journalisten gikk fem på. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du testet IQ-en din på Internett? Det kan du komme til å merke på mobilregningen. Tester og tjenester på Internett som fremstår som gratis, blir pengesluk om du ikke stopper det i tide.

- For noen dager siden var jeg inne på Dagbladet.no. Der var det en bannerreklame med link til en IQ-test som jeg gikk inn på. Denne testen bestod av 11 ganske enkle spørsmål, sier Øystein til DinSide.no.

Da han hadde besvart alle spørsmålene, fikk han beskjed om å taste inn mobilnummeret sitt for å få et passord slik at han kunne få resultatet av testen.

- Da burde kanskje varsellampene begynt å blinke, men jeg la inn nummeret mitt. Da fikk jeg først en tekstmelding fra nummeret 2333 med et passord som lovet, men i rask rekkefølge kom det flere meldinger fra noe som heter www.CellXL.com, sier Øystein.

- I meldingene stod det at jeg ville motta tre tjenester i uken til 30 kroner per stykk, og at dette ville faktureres to ganger i måneden, med 180 kr per gang.

Øystein er ikke den eneste som har latt seg lure av mobilselskaper: Se DinSide-journalisten bli lurt

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer